Wysłany: Nie Gru 24, 2006 8:25 pm Temat postu: Gagaty Soltykowsie
Ze wzgl?du na to, ?e ka?da pogoda jest dobr? pogod? i ?e nie wa?ne czy niedziela czy wigilia - dzi? w t? d?d?yst? wigili? udali?my si? w mocnej ekipie Master i ja zobaczy? jak si? ma Rezerwat Gagaty So?tykowskie.
?piesz? donie??, ?e rezerwat ma si? dobrze i jak zwykle zachwyca. Bo jak ma nie zachwyca? kiedy zachwyca klimatem, otoczeniem, mnogo?ci? skamienia?o?ci, egzotyk? krajobrazu (w sumie po'cegielnianego').
Gagaty s? co naocznie stwierdzili?my.
Zadaszenie tropów dinozaurów dalej jest, a tropy s? czytelne.
Krajobraz owity mg?? i do tego py? klej?cy si? do butów wskazuje ?e to nie Ziemia ? a mo?e inna epoka – gdzie? kilka setek milionów lat wstecz gdzie przed chwila przebieg? jaki? dino a sp?aszczone trawy i krzaki zag??biaj? si? w piasku? Sam juz nie wiem
W tym temacie proponuj? wstawia? wszelkie informacj? dotycz?ce Rezerwatu co sam b?d? stara? si? czyni?.
Witam wszystkich mi?o?ników przyrody!
Gagaty So?tysowskie naprawd? s? pi?kne.Mieszkaj?c niedaleko nich cz?sto tam bywa niezale?nie od pory roku czy godziny.Bywa?em ju? tam w zim?.Naprawd? ?adnie wygl?daj?, lecz nie mam z tej wyprawy zdj??.Mam par? ze stycznia.Ostatnio by?em tam z kolegami.Jest wi?cej zieleni.Wi?kszo?? terenu pokrywaj? bagienne ro?liny po których mo?na boso chodzi? zapadaj?c si? po kostki w takie specyficzne dla tego regionu b?oto przykryte warstw? równie? specyficznej wody.Tylko trzeba by?o by? czujnym.Poczekali?my a? s?o?ce zajdzie, chod? i tak s?o?ca nie by?o.Jak si? ?ciemni?o to zrobi?a si? tam troch? straszna atmosfera.Ale by?o pi?knie.Lata?o du?o ?wietlików.Pogoda mo?na powiedzie? nie ca?kiem dopisa?a.Troch? by?o zimno. Rezerwat jest teraz najbardziej urozmaicony pod wzgl?dem ro?linnym. pozdrawiam