Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
michal_n Gość
|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Od pierwszego m?yna do drugiego - czyli do stadniny w Micha?owie - nie ma p?ycizn i tylko jedno drzewo wymuszaj?ce wysiadanie. Rzeka ma tam ju? ca?kiem inny charakter- jest szerzej. Wody ju? wi?cej wi?c i g??bokie do?y si? trafiaj?, i bystrza, i po?acie zaro?ni?te na g?sto wodnymi ro?linami. Sporo drobnicy si? kr?ci ale i ?adnego klenia mo?na wypatrze?. Do m?yna w Micha?owie mo?na dojecha? samochodem - ?atwo zabra? graty.
Ten odcinek jest ?atwy, prosty i przyjemny ale krótki - w sam raz na wycieczk? z pocz?tkuj?cymi. |
|
Powrót do góry |
|
|
maslik Szlakowiec
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:00 am Temat postu: |
|
|
heodes napisał: |
Jednak prawdopodobnie wymaga?by zabrania ze soba pi?y mechanicznej dla wyr?bania drogi |
Gorsze rzeki da si? p?yn?? bez pi?y mechanicznej.
(zwyk?a pi?a oraz siekiera oczywi?cie by?y nieodzowne ) |
|
Powrót do góry |
|
|
rogoz Dreptak
|
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:44 am Temat postu: |
|
|
Poni?ej obiecane foty.
Most drogowy na Zachodnim gdzie rozpocz??em sp?yw
Pocz?tek sp?ywu - widok w dó? rzeki
Co kilkaset metrów konieczne by?o przenoszenie kajaka przez kamienne progi
Widok w dól rzeki
K?adka dla pieszych obok Zachodniego
Mosty kolejowe z innej perspektywy
Pierwsza powa?na przenioska - betonowy próg obok ciep?owni
Mostek dla ekipy remontuj?cej próg
Most drogowy na Kamiennej
K?adka dla pieszych obok zak?adów Benzyl, kolejna przenioska
Zaczyna si? robi? w?sko
Resztki traw na drzewach informuj? o poziomie wody w tracie przyboru
I jak tu p?yn?c dalej?
Okoliczno?ci przyrody
Znów robiu si? w?sko
Kolejna wi?ksza przenioska
Zmagania z kajakiem dopingowa?a tubylka
Sprz?t p?ywaj?cy przed jedn? ze zwa?ek
Kamienna silnie menadruje
Po wp?yni?ciu w cofk? zalewu przy Nowym M?ynie warunki ?eglugowe uleg?y poprawie
"Niezdecydowane drzewo"
Postaram si? do jutra u?o?y? opis sp?ywu oraz foty do kupy i zrobimy z tego relacj? na stron? |
|
Powrót do góry |
|
|
rogoz Dreptak
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 11:53 am Temat postu: |
|
|
Z powodu braku czasu przed urlopem nie przygotuj? szerszego opisu sp?ywu.
Prosi?bym dobr? dusz? o zebranie do kupy tego co napisa?em oraz fotek i publikacj? jakoe reporta? |
|
Powrót do góry |
|
|
pazik Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 6:03 pm Temat postu: Przysta? w Ba?towie |
|
|
Gosc napisał: |
Czy czasem w zesz?ych latach jaka? okoliczna wie? czy gmina nie miala dosta? chyba z UE pieni?dzy na budow? przystani dla kajaków na Kamiennej? |
W Ba?towie jest przysta? dla kajaków i sp?yw na tratwach. Cosik mi si? zdaje, ?e do Ba?towa chyba nie dop?yniesz |
|
Powrót do góry |
|
|
Jagmin Spacerowicz
|
Wysłany: Czw Kwi 25, 2013 1:01 pm Temat postu: Re: Przysta? w Ba?towie |
|
|
Kilka lat ciszy, ale temat aktualny. Wiele osób pisze o zabieraniu pi?y czy siekiery na kajak. To jaka? bzdura. Zwa?ki w nurcie przep?ywa si? pod, nad lub zwyczajnie obnosi. Zwalone drzewa, cho? zwykle martwe, stanowi? nieod??czny element przyrody jak kamie?, ska?a czy woda. Nie mo?na ich wycina? i przer?bywa?. Rzeka powinna wygl?da? naturalnie, a po przep?yni?ciu "kajakarzy" z pi?ami ju? taka nie b?dzie. Je?eli kto? nie radzi sobie bez siekiery, to powinien wybra? ?atwiejsz? tras?. |
|
Powrót do góry |
|
|
marceg Newbie
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 10:17 am Temat postu: |
|
|
Jakby ktos gdzies cos kajakiem - to ja chetnie. Ostatnio plynelismy od Wachocka do mostu w Marcinkowie i powrot. |
|
Powrót do góry |
|
|
Jagmin Spacerowicz
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 7:31 am Temat postu: |
|
|
marceg napisał: |
Jakby ktos gdzies cos kajakiem - to ja chetnie. Ostatnio plynelismy od Wachocka do mostu w Marcinkowie i powrot. |
No to p?ywajmy. Ja ch?tnie. Je?eli masz kajak i czas... |
|
Powrót do góry |
|
|
marceg Newbie
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 9:56 am Temat postu: |
|
|
I sprzet jest, i czas tez - chociaz z tym drugim gorzej. Ja w Skarzysku laduje dopiero w okolicy 18. Lepiej to wyglada natomist w weekendy. Wtedy zbieramy ekipe i plyniemy. Narazie skromna... 3 kajaczki, 3-4 kajakarzy;) |
|
Powrót do góry |
|
|
Jagmin Spacerowicz
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Nooo... To mo?e si? jako? zgramy. Koledzy i ja planujemy ju? od miesi?ca tras? Rejów-W?chock, jednak zawsze co? nam staje na przeszkodzie. Mo?e uda si? w najbli?sz? niedziel?. Tyle, ?e w Kamionce poni?ej zalewu na Rejowie ma?o wody, ale co tam... |
|
Powrót do góry |
|
|
Jagmin Spacerowicz
|
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Sp?yw wreszcie doszed? do skutku.
Pogoda by?a taka sobie, ale jestem zadowolony. Koledzy, których zabra?em w moje strony, równie?. Pop?yn?li?my od k?adki na Kamionce (Reja-Multanka) do zalewu w W?chocku - prawie 21km. Trasa urozmaicona, mniejsze i wi?ksze progi, par? drzew w nurcie rzeki (dwa lata temu by?o ich wi?cej, to pewnie "zas?uga" drwali w kajakach).
Trafi?a si? jedna przenoska - Nowy M?yn. Reszt? przeszkód uda?o si? pokona?. Na ca?ej trasie bardzo zielono, woda czysta. Widzieli?my bobra przep?ywaj?cego obok nas. Prócz blasków by?y te? i cienie, ale mniejsza o to. Nawet odcinek przez miasto nie prezentowa? si? tak ?le - z wody niewiele wida?.
W W?chocku spotkali?my kajakarzy ze Starachowic, którzy w tym roku zaopatrzyli si? we w?asny sprz?t. Szkoda, ?e nie wymienili?my si? numerami telefonów, ale zaskoczy?a mnie ich obecno??. Mo?e jeszcze b?dzie okazja.
Wklei?bym zdj?cia, ale nie wiem jak, wi?c musicie mi wierzy?, ?e by?o ?adnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|